Iditarod startuje!

Tak je to tady! Je skoro půlnoc a zítra ve 2 odpoledne (doma tedy přesně o půlnoci z neděle na pondělí) začne velké dobrodružství! Už v 10:30 nakládáme kola v centru Anchorage a jedem autobusem asi 2 hodiny na start, takže zítra ráno už to bude fofr.

Poslední fáze příprav byl velký shon – teprve před chvíli jsem to dokončil. S tím, jak se mi vše povedlo nabalit na kolo jsem vcelku spokojený. Kolo se vším všudy i jídlem na prvních pár dnů váží lehce nad 30 kg, což je o trochu méně než minule – a to vezu pár věcí navíc (např. bivakovací pytel). Mám o trochu lehčí kolo a nevezu některé zbytečnosti. Přesto se však s tím, co mám s sebou, cítím lépe než posledně.

Těžko se mi popisují pocity a myšlenky, které se mi teď honí hlavou. Bylo by na to třeba mnoho řádku. Je toho na mě trochu moc – zítra začíná to, o čem jsem snil, na co se těšil a připravoval dva roky. Ano, moc se těším a ano, jsem trochu nervózní. Přeju si, aby už bylo zítra 2 hodiny odpoledne, protože v tom okamžiku to ze mě všechno spadne a budu myslet už jen na to dobrodružství přede mnou.

Cesta bude zpočátku asi dobrá a rychlá, těžko odhadovat a stát se může cokoliv, ale na první checkpoint dorazí ti nejrychlejší (kteří míří jen do cíle krátké trasy 350 mil) během několika hodin, tedy ještě ten samý den. Jelikož mě čeká opravdu dlouhá cesta, mám v plánu začít rozvážně a nikam nespěchat. I spát se budu snažit dost, alespoň 4-5 hodin. Priorita je dojet a užít si to!

Jak nejlépe závod sledovat?
Iditarod Trail Invitational web: www.iditarodtrailinvitational.com (zde se budou objevovat zprávy o projetí kontrolními body)
Iditarod Trail Invitational Facebook: facebook.com/iditarodtrailinvitational
Můj Facebook, kde bude Verunka občas něco psát o mém postupu a pokud se mi jí povede zavolat z některé vesnice tak i aktuální zprávy z trasy: facebook.com/pavel.richtr

Zde mi můžete na nástěnce závodu nechat vzkaz, je možné, že se někde dostanu k počítači. 2014iti.messageboardchat.com

Díky moc za zprávy, které mi posíláte a za držení palců!

Strašně moc děkuju hlavně mojí nejúžasnější ženě Verunce za to, že se mnou posledních pár měsíců před závodem vydržela a za její podporu a pochopení pro tuhle nepochopitelnou věc! Díky i těm všem doma, co mi pomáhají s tím, aby některé věci fungovaly i beze mě.

Děkuju i všem partnerům, kteří mi pomáhají se závodu účastnit – Nikon, The North Face, Bicyclecafe, Devold, Drift, Fatback a Peak Design – viz partneři.

Jde se na to!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.