Fatback ride – Šumava

Jenom velmi málo bikerů má radost ze současného „jarního“ počasí. Ještě méně se jich těšilo na velikonoční víkend s předpovídanými přívaly sněhu. Předpověď vyšla, což znamenalo podmínky pro jednu z posledních fatbikových vyjížděk letos.

V sobotu jsem obkroužil oblíbené šumavské kolečko, kde je parádní technický trail. Sněhu bylo docela dost, ale díky vyšlapané cestičce to bylo skoro celé jetelné. Navíc – překvapivě – šla sjet a vyjet některá místa, která bez sněhu v létě nejdou. To bylo jednak díky sněhu, který srovná nekteré hrboly, kořeny apod., ale i díky tlustým gumám s neskutečným gripem. V neposlední řadě pomůže sníh i psychicky – vyrábí iluzi pádu do měkkého (sněhu nebylo tolik ale přeci jen to pomáhá – vyzkoušeno, viz video).

V sobotu jsem to objel potmě a byl jsem úplně nadšen – říkal jsem si: tohle je moje vyjížďka roku! Nutně jsem se tam musel vrátit i v neděli s kamerou na hlavě. Přes noc ovšem spadlo dalších skoro 10 cm a cestou prošel jen jeden člověk, takže to bylo o trochu pomalejší a jen o trošku méně zábavnější. Přesto s přehledem druhá nejlepší vyjížďka roku. Tady je video z neděle a pár fotek ze soboty.

IMG_2364

IMG_2386

IMG_2380

IMG_2371

IMG_2407
Na fatbiku se to líbí i holkám! Prý že lepší než běžky!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.